8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen Ölçüleri

Sütyen Nedir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Göğüsleri dik tutup tombul belli olması için yararlanılan, atlas, dantel vebenzeri. kumaşlardan oluşturulan bayan iç çamaşırına Sütyen denir.
 
 
 
Sutyen, bayanlar tarafından göğüsleri kapamak, desteklemek ve düz tutmakta faydalanılan giysi. Genellikle iç çamaşırı sayılmakla beraber özellikle takanın vücut çizgilerini tayin etmesi sebebiyle ana 1 giyecek olaraktan da nitelendirilmektedir. ondokuz. yy bitimi ve yirmi. yy başlangıcında ilerletilerek korsenin yerini almıştır. Dünyanın çabucak her alanında üst vücut kısmı için en fazla yararlanılan iç elbisedir. sütyen gündelik aktiviteler sırasında göğüsleri biçimlendirmek ve desteklemek için kullanılır spor Sütyeni gibi husisi Sütyenler alıştırma esnasında çoksa destek saplamak maksatı ile dizaynedilmiştir. Bazı tüketiciler sütyen takmanın göğüsleri gelecek yaşamda sarkmadan koruyacağına inanmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Tarihçesi icadı
 
Kızlar önceki devirlerden beri göğüsleri gizlemek, desteklemek ve kaldırmak için çeşitli elbiseler sarf etmişlerdir. MÖ. 7. yy'la ait kimi Minos resimlerinde kimi bayan sporcuların modern sütyen emsali kıyafetler giydiği izlenilmektedir. 16.yy ardında varlıklı kadınların iç giyiminde en yaygın giysi göğüsleri yukarı yükselten Korse olmuştur. ondokuz . yüzyıl. sonlarında modacılar korseyi parçalara bölerek daha fazla faydalı 1 vaziyete getirmeye çalışmışlardır: alt beden için daraltıcı kuşak stili korseler ve üst beden için göğüsleri omuza asan aygıtlar. bindokuzyüzotuz 'lara değin en çok kullanılan yapıma geçmemesine rağmen modern sütyeni daha çok fazla andıran giysiler 20.yy başlangıçlarında açığa çıkmıştır. Bu devir daha sonrasında Sutyen korsenin vaziyetini elde etmiş ve üretim ve satışı ile milyon dolarlık bir işletmecilik durumuna ulaşmıştır. zaman içinde sütyen kullanışlılık gibi bir moda unsuru haline de ulaşmıştır.
 
Sütyen
 
Göğüsleri biçime sokmak ve güzel taşıyabilmek için ilkönce fazl güzel 1 Sütyene gereksinim vardır. Dantelli yada incecik askılı olanlar sahiden fazl güzel ve cazip; amma onları özel durumlara saklı tutmakta fayda var. Sütyen tercih ederken gereksinimlerinizi ve sıhhatinizi hesaba katın. Egzersiz yapıyorsanız, titreşim ve zıplamalarda göğüslerinizin sallanmasını engel olacak müdafaa ve gergin bir sütyen kullanmalısınız. Günlük olaraktan ise, fazla gergin ve kadın göğüslerini baskı aşağısına alan sütyenler kullanmayın. İdeal olan, göğüslerinize eksiksiz geçen, pamuklu dokumadan yapılmış sütyenlerdir; pamuklu kumaşlar cildin soluk almasına muavin olur.
 
Sütyen ölçünüz 2 değerden meydana gelir. Beden ve cup (bone) ölçütü. Beden ölçüsü vücut büyüklüğü ile alakalıyken cup ölçütü göğüs boyutuyla alakalıdır. Genelde göğüs boyutu ile beden simetrik var olduğundan, her model için ayrı cuplar imal edilmez.
 
Sutyen ölçüleri - Sütyen Numaraları
 
Göğüs etrafınızın ölçüsünü edinmek için mezurayı göğüslerinizin alt tarafından göğüs kafesine daire şeklinde sarın. Mezuranın memelerin aşağısından ve sırtınızda yassı, düz bir hat meydana getirecek şekilde geçmesine ihtimam gösterin.
 
Örneğin çevre ölçütünüz 76 ise kullanmanız gereken sütyen 80 beden olmalıdır. Sütyen bedenleri beş cm’lik birimler tarzında arttığından ana üniteyi aşan değerlerde bir üst beden alınmalıdır.
 
Göğüs Altı çevresi
 
sütyen bedeni
 
yetmiş cm. ve altı
 
70
 
yetmişbir - 75 santimetre.arası
 
yetmişbeş
 
76 - 80 santimetre. arası
 
seksen
 
81 - 85 santimetre.arası
 
seksenbeş
 
86 - doksan cm arası
 
doksan
 
doksanbir - doksanbeş cm.arası
 
95
 
96 - yüz cm. arası
 
yüz
 
Sütyen cup (bone) ölçüsünü sağlamak.
 
Mezuranızı yine sırttan öne doğru, lakin bu kez memelerinizin tarafından (üstünden) geçecek biçimde kuşatın. Oluşacak olan değer, birinci mertebede sağlanılan göğüs altı etrafı değerinden daha fazla aşırı bir uzunluk olacaktır. Bu fark cup ölçüsünü sağlar.
 
Ayrım
 
Cup ölçüsü
 
altı.beş cm’den azsa
 
A
 
altı.beş- onüç cm. arası
 
B
 
14 - ondokuz .beş santimetre. arası
 
C
 
19 .beş- 26 cm. arası
 
D
 
yirmialtı cm’den iriyse
 
DD
 
örnek vermek gerekirse meme altı muhitinizin 73 santimetre, göğüs yüzeyi etrafınızın 86 santimetre olduğunu farz edelim. İki ölçü arasındaki ayrım 11 cm bulunduğundan cup ölçütünüz B olmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçünüz 75 B’dir. Eğer Sütyende cup açıkca belirtilmemiş ise B olarak muhakeme edilebilir. Zaten hanımların fazla en büyük 1 çoğunluğu B cup ölçütünü giymektedir.
 
Bütün sütyenler cup gövdeli yapılmaz demiştik. B standard cup ölçüsü olaraktan kabul edilir ve sütyenler genellikle B cup olarak imal edilir, eğer sütyende cup belirlenmemiş ise B olaraktan farz edilebilir. Zaten hanımların fazl en büyük bir ekseriyeti B cup ölçütünü takmaktadır.
 
İç giyimlerinin alt bölümleri yani don (kilot) ya da stringler ve entire body tarzında tek parça olanları klasik vücut (beden) ölçütleri ile sınıflanırlar. Yani S ( tiny ), M ( medium ), L ( substantial ) ya da 36, otuzsekiz, 40, 42 gibi.
 
Sayısal gövde (beden)
 
Harfsel beden
 
34, 36
 
S
 
otuzsekiz, 40
 
M
 
kırkiki, kırkdört
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder