8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen Markaları

Sütyen Nedir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Kadın göğüslerini sert (dik) tutup şişkin göstermek için faydalanılan, saten, dantel vb. kumaşlardan oluşturulan kız iç çamaşırına Sütyen denmektedir.
 
 
 
Sutyen, kadınlar tarafından göğüsleri saklamak, desteklemek ve kaldırmakta yararlanılan elbise. Genellikle iç çamaşırı farz etmekle beraber bilhassa takanın vücut hatlarını belirlemesi sebebiyle ana bir giyecek olaraktan da vasıflandırılmaktadır. ondokuz. yüzyıl bitimi ve yirmi. yüzyıl başlangıcında ilerletilerek korsenin yerini almıştır. Yerkürenin derhal her alanında üst vücut parçası için en yaygın kullanılan iç çamaşırıdır. sütyen gündelik aktiviteler esnasında göğüsleri şekillendirmek ve tutturmak için sarf edilir spor Sütyeni gibi has Sütyenler alıştırma esnasında fazladan destek saplamak maksatı ile dizaynedilmiştir. Birtakım kullananlar sütyen kullanmanın göğüsleri ileriki yaşamda sarkmadan muhafaza edeceğine inanmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Geçmişi icadı
 
Hanımlar eski vakitlerden beri göğüsleri gizlemek, desteklemek ve dikdurdurmak için türlü elbiseler kullanmışlardır. Milattan önce. 7. yüzyıla ait bazı Minos imageslerinde bir takım kız atletlerin modern sütyen eşi kıyafetler kullandığı izlenilmektedir. onaltı.yy ardında variyetli bayanların iç giyiminde en yaygın kıyafet göğüsleri üste yükselten Korse olmuştur. ondokuz . yüzyıl. bitiminde tasarımcılar korseyi parçalara ayırarak daha fazla faydalı bir hale sağlamaya uğraşmışlardır: aşağı beden için sıkıcı kuşak tarzı korseler ve üst vücut için göğüsleri omuza asılmasına yardımcı olan aygıtlar. bindokuzyüzotuz 'lara değin genel yapıma geçmemesine karşın modern sütyeni daha aşırı andıran giyecekler 20.yy başlarında ortaya çıkmıştır. Bu devir daha sonrasında Sutyen korsenin durumunu edinmiş ve yapım ve satımı ile milyon $'lık bir işletmecilik durumuna ulaşmıştır. zaman içerisinde sütyen fonksiyonellik gibi bir moda unsuru durumuna de gelmiştir.
 
Sütyen
 
Kadın göğüslerini biçime sokmak ve iyi götürebilmek için ilk olarak fazl güzel bir Sütyene lüzum vardır. Tenteneli veya incecik askılı olanlar hakikaten fazla hoş ve albenili; ama onları husisi vaziyetlere saklı tutmakta fayda var. Sütyen seçerken ihtiyaçlarınızı ve sıhhatinizi hesaba katın. Spor yapıyorsanız, titreşim ve zıplamalarda göğüslerinizin sallanmasını engel olacak himaye ve sıkı bir sütyen kullanmalısınız. Günlük olarak ise, fazl gergin ve göğüsleri baskı altına alan sütyenler takınmayın. Mükemmel olan, göğüslerinize eksiksiz geçen, pamuklu bezden imal edilmiş sütyenlerdir; pamuklu bezler cildin nefes elde etmesine muavin olur.
 
Sütyen ölçütünüz iki değerden oluşur. Gövde (beden) ve cup (bone) ölçütü. Gövde (beden) ölçütü vücut büyüklüğü ile alakalıyken cup ölçütü meme boyutuyla alakadardır. Çoğunlukla meme büyüklüğü ile beden simetrik bulunduğundan, her model için ferdi cuplar imal edilmez.
 
Sutyen ölçütleri - Sütyen Noları
 
Göğüs muhitinizin ölçütünü almak için mezurayı memelerinizin alt tarafından göğüs kafesine daire şeklinde dolayın. Mezuranın memelerin alt tarafından ve sırtınızda yatay, yassı bir hat oluşturacak biçimde olmasına ihtimam gösterin.
 
örneğin çevre ölçünüz 76 ise değerlendirmeniz gereken sütyen seksen beden olmalıdır. Sütyen bedenleri beş santimetre’lik birimler şeklinde arttığından ana üniteyi geçen değerlerde 1 üst gövde (beden) temin edilmelidir.
 
Meme Altı etrafı
 
sütyen gövdesi
 
yetmiş santimetre. ve altı
 
70
 
yetmişbir - 75 santimetre.arası
 
75
 
76 - 80 santimetre. arası
 
80
 
seksenbir - 85 cm.arası
 
seksenbeş
 
86 - doksan santimetre arası
 
90
 
doksanbir - 95 santimetre.arası
 
doksanbeş
 
96 - yüz santimetre. arası
 
100
 
Sütyen cup (bone) ölçüsünü sağlamak.
 
Mezuranızı gene sırttan ön tarafa doğru, fakat bu kez memelerinizin ucundan (yukarısından) geçecek şekilde çevreleyin. Oluşacak olan değer, birinci evrede sağlanılan meme altı çevresi değerinden daha aşırı bir uzunluk olacaktır. Bu ayrım cup ölçütünü sağlar.
 
Ayrım
 
Cup ölçüsü
 
altı.5 cm’den küçükse
 
A
 
6.beş- 13 santimetre. arası
 
B
 
ondört - ondokuz .5 santimetre. arası
 
C
 
ondokuz .beş- yirmialtı cm. arası
 
D
 
26 santimetre’den genişse
 
DD
 
örneğin meme altı çevrenizin yetmişüç santimetre, meme yüzeyi muhitinizin seksenaltı santimetre olduğunu varsayalım. iki ölçü aralarındaki ayrım 11 santimetre var olduğundan cup ölçütünüz B bulunmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçütünüz yetmişbeş B’dir. Şayet Sütyende cup açıkca belirtilmemiş ise B olarak muhakeme edilebilir. Esasen bayanların çok büyük bir ekseriyeti B cup ölçüsünü giymektedir.
 
Bütün sütyenler cup bedenli yapılmaz demiştik. B usual cup ölçütü olaraktan kabullenilir ve sütyenler çoğunlukla B cup olarak imal edilir, eğer sütyende cup belirlenmemiş ise B olarak farz edilebilir. Zaten hanımların fazla en büyük 1 çoğunluğu B cup ölçüsünü takmaktadır.
 
İç giyimlerinin alt bölümleri yani don (kilot) ya da stringler ve body şeklinde tek parça olanları normal vücut (beden) ölçütleri ile bölümlenirler. Yani S ( modest ), M ( channel ), L ( huge ) ya da 36, 38, 40, 42 gibi.
 
Numerik gövde (beden)
 
Harfsel vücut (beden)
 
34, 36
 
S
 
otuzsekiz, kırk
 
M
 
kırkiki, kırkdört
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder